2016-02-11_1018

Deze vijf redenen onderstrepen hoe waardevol interactie voor jou, je team en al je activiteiten kan zijn:

1. Signaleer en voorkom!
Weet jij wat er precies speelt in jouw team? Waar problemen en irritaties op de loer liggen, of juist kansen en potentiële procesverbeteringen? Veel medewerkers zijn terughoudend om pijnpunten te delen, of gewaagde ideeën te delen met anderen. Probeer de dialoog aan te gaan. Investeer er tijd en aandacht in. Tijd die je uiteindelijk dubbel en dwars weer terugverdiend.

2. De beste ideeën komen niet per sé van het podium
Presentators en sprekers zijn gewend om te zenden. Zij staan er immers niet voor niets, zij hebben kennis die anderen niet hebben. Toch? Dat klopt. Deels. Want al die professionals die stilzwijgend luisteren; hebben zij geen interessante ideeën, invalshoeken of vragen? Natuurlijk wel! Maak daar gebruik van, zorg voor een goede balans. Juist zo komt de gedeelde kennis ook echt tot leven!

3. Betrokken medewerkers zijn tevreden medewerkers
Onderzoek wijst uit dat organisaties waar medewerkersbetrokkenheid hoog in het vaandel staat, betere prestaties leveren. Werknemers zien direct de bijdrage die zij leveren en voelen zich serieus genomen in de besluitvorming. Resultaat: gemotiveerde werknemers met hart voor de zaak!

4. Cultiveer vertrouwen
Het delen van ideeën kan eng zijn. Terwijl het juist zo nodig is om groei en innovatie te realiseren. Door medewerkers anoniem te laten reageren, krijg je meer waardevolle input en creëer je een open sfeer, waarin eerlijkheid en transparantie de boventoon voeren. Durf jij het aan? Waardevollere feedback kun je je niet bedenken!

5. Hoe zit het met het kennisniveau?
Werken is leren, iedere dag. Jezelf uitdagen om de prestaties van vandaag, morgen weer te verbeteren. Veel organisaties zorgen voor bijscholing, trainingen en workshops om dit proces een extra impuls te geven. Helpt het? Test de kennis van jouw collega’s tijdens een interactieve sessie. Genereer inzichten die helpen om bij te sturen waar dat nodig is.

Wanneer is jouw volgende bijeenkomst?


×
Log in to checkout
×
Logged in successfully You can now continue using the website
×
Success You just logged in to Sendsteps - what's next? Continue using our website