2015-01-21_1038Sendsteps is ook afgelopen jaar weer enorm gegroeid. Niet alleen bijna 40% in omzet, maar ook professioneel gezien. Het afgelopen kwartaal stond het thema Holacracy centraal. In het kort betekent dit dat verantwoordelijkheden helder worden verdeeld en er duidelijke aanspreekpunten zijn binnen Sendsteps. Dit zorgt voor meer autonomie, en duidelijkheid over bij wie je voor wat moet zijn.

Persoonlijke empowerment is zo enorm belangrijk om het werkplezier hoog te houden en scherp te blijven. Het helpt ons om als team te ontwikkelen en nog dichter tot elkaar te komen. Medewerkers krijgen meer ruimte om beslissingen te maken en ikzelf heb meer rust door alles los te laten. Ik ben er voornamelijk om kaders en het speelveld aan te geven waarbinnen we ons moeten begeven. Binnen deze ruimte kan iedereen zelf beslissen wat te doen. Heerlijk! Zowel voor mij als het team.

Deze aanpak hebben we ook doorgevoerd tijdens de eindejaarsbijeenkomst. Dit keer heb ik niet zelf de presentatie gegeven over het afgelopen jaar en nieuwe doelen voor het aankomende jaar. In plaats daarvan hebben de teams afzonderlijk samen gezeten en zelf dit overzicht gemaakt. Het was mooi om te zien hoe serieus iedereen hier aan heeft gewerkt en wat er uiteindelijk werd gepresenteerd. Aan het einde van deze bijzondere middag kon ik in mijn slotpraatje alle doelen 1 op 1 overnemen. De wil en ambitie binnen het hele team is super groot. En ik ben er als sparringspartner voor wie hier behoefte aan heeft.

Omdat ik door deze manier ook meer bewegingsvrijheid krijg, ontstaat er ruimte om nieuwe paden in te slaan. Voorlopig focus ik mij op aandeelhoudersvergaderingen, en Sendsteps jaarlicenties voor bedrijven. En zal ik mij verdiepen in de plannen die zijn gemaakt om onze groei te kunnen verwezenlijken. Er is naar voren gekomen dat we dit jaar met 54% zullen groeien, mits we geen gekke dingen doen. Maar ik hou wel van gek doen dus je weet nooit wat er nog kan gebeuren.


×
Log in to checkout
×
Logged in successfully You can now continue using the website
×
Success You just logged in to Sendsteps - what's next? Continue using our website