Vraag en antwoord over Sendsteps diensten

Hoe lang bestaat Sendsteps al?

Sendsteps bestaat al sinds 2008 (de vorige crisis) en we leveren aan meer dan 70 landen! Grote Fortune500-bedrijven gebruiken onze diensten al meer dan 12 jaar – van T-Mobile tot Northrop Grumman en van universiteiten tot Richard Branson en premier Mark Rutte.

Moet het publiek een app downloaden op hun smartphone?

Sendsteps is heel gemakkelijk te gebruiken en vereist geen downloads door het publiek. Het enige dat het publiek hoeft te doen is de website bezoeken en inloggen met de code voor uw presentatie. Dit stelt hen in staat om interactief deel te nemen door vragen te beantwoorden en hun mening en feedback over het onderwerp te geven.

Waarom zou het publiek niet gewoon hardop zijn vragen stellen tijdens een online meeting of presentatie; waarom zou ik hier Sendsteps voor gebruiken?

Met Sendsteps kunt u een interessante live-presentatie maken die meer is dan een eenrichtingsmonoloog met een afgeleid en mogelijk verveeld of angstig publiek. Door het publiek te laten reageren via hun mobiele telefoon of website in hun desktopbrowser verlaagt u de drempel. Vooral in grotere online vergaderingen kan het prettiger zijn om vragen of opmerkingen te typen dan uit te spreken en deelnemers kunnen dit ook anoniem doen.

Wat is het idee achter Sendsteps?

Sendsteps biedt een online alternatief voor het presenteren van uw inhoud aan een publiek en helpt u om een interactief en boeiend online evenement te hosten dat uw publiek geïnteresseerd en betrokken zal houden.

Hoe betrek ik iedereen?

Laat uw deelnemers vragen stellen. Andere deelnemers kunnen vervolgens elkaars vragen ‘liken’, waarmee ze aan de spreker duidelijk maken welke vragen voorrang hebben en als eerste moeten worden beantwoord. Dit zorgt ervoor dat iedereen de impact van hun acties ziet en gedurende de hele sessie betrokken blijft.

Hoe zorg ik ervoor dat alle vragen die opkomen ook daadwerkelijk gesteld worden?

Sendsteps heeft ook een anonieme optie, waardoor deelnemers zich vrijer voelen om elke vraag te stellen die er in hun op komt. Zeker in deze tijden is het belangrijk om elke steen om te draaien terwijl we onszelf en de wereld opnieuw uitvinden.

Hebben jullie tips voor vragen om het gesprek op gang te brengen?

Kies een open vraag, zoals: “Wat zijn de beste tips voor een efficiënte dag thuiswerken?”. Een vraag zoals deze leidt tot een brainstormsessie en mensen komen met ideeën die anderen inspireren voor meer efficiëntie, wat resulteert in een efficiënter team! En we houden er allemaal van om efficiënt te zijn, vooral in deze tijden.

Wat kan ik doen als mensen hun aandacht verliezen tijdens een online meeting?

Om de aandacht erbij te houden kunt u deelnemers vragen in te loggen met hun naam en ze elke 5 minuten een multiple-choice vraag laten beantwoorden. Op deze manier bent u er zeker van dat iedereen nog steeds actief deelneemt. Wanneer iemand een vraag niet beantwoordt ziet u dit in uw persoonlijk dashboard.

Onderzoek heeft uitgewezen dat we het lastig vinden om ons meer dan 5 minuten te concentreren. Door mensen actief te laten deelnemen houdt iedereen de aandacht erbij, maakt u uw presentatie leuker en ontstaat er onderlinge interactie.

Wat doe ik wanneer mensen allemaal tegelijkertijd beginnen te praten in een online meeting?

De ‘upvoting’ functie van de Sendsteps biedt hiervoor een goede oplossing. Hiermee kunt u als organisator vragen stellen en vervolgens kunnen de deelnemers hun belangrijkste vragen extra onder de aandacht brengen, waardoor deze als eerste beantwoord kunnen worden. Dit zorgt ervoor dat iedereen zich gehoord voelt.

Hoe kan Sendsteps ons helpen om betrokken te blijven met elkaar?

U logt ’s ochtends en aan het einde van de dag in en stelt mensen open vragen over wat ze hebben gedaan, waar ze hulp bij nodig hebben en hoe we de volgende keer dat we samenkomen kunnen verbeteren. Deze situatie rondom het Coronavirus brengt veel nieuwe dingen met zich mee en vereist dat we samen leren om de moet erin te houden, elkaar te helpen en open en vriendelijk voor elkaar blijven. Door met elkaar om te gaan in een leeromgeving die open staat voor ideeën en feedback van iedereen kunnen we allemaal leren en verbeteren.

Hoe maak ik beslissingen met mijn team?

Gebruik de stemfunctie om tot beslissingen te komen. Door vragen toe te voegen waarop teamleden kunnen stemmen krijgt u de eerlijke mening van het team en behoudt u transparantie en duidelijkheid over de keuzes die jullie als team maken.

Bekijk onze prijzen en brochure